Yeni Haberler
recent

Daha Küçük ve Daha Hafif Yeni Macbook Tanıtıldı


Apple, dün akşam ki Sprint Forward etkinliğinde efsanevi diziüstü bilgisayarı Macbook’u yenilenen tasarımıyla kullanıcılarına sundu.

Uzun zamandır internette dolaşan sızıntılara bakılarak, Apple’ın yeni bir Macbook Air modeli tanıtması bekleniyordu. Ancak Apple, meraklılarını ters köşe yaparak 12inclik tasarımı yenilenmiş eski efsanesi Macbook’u tanıttı.
Macbook Air’lere göre %24 daha ince ve hafif olan 12inclik retina ekranlı Macbook’lar, Intel HD 5300 Grafik, 8 GB RAM ve 5 watt güç tüketen Core M işlemci ile geliyor. İnce olmasının en büyük sebebi fansız olması ve anakartın %64 küçültülmüş olması. İnce ve hafif olması ön planda tutulduğu için Macbook’daki bütün bağlantı konnektörleri tek bir USB-C portunda toplanmış ve Apple fanlarının tabiriyle kasadaki her boşluk batarya ya ayrılmış. Yani yeni Macbook oldukça iddialı bir şarj süresiyle geliyor. 9 Saate kadar wireless web tarama ve 10 saate kadar Itunes film izleme imkanı sunuyor.
Belirli özelliklerle sınıflandırılmış 2 Macbook modeli için bazı fiyatlar belirlendi. 256 GB depolama alanına sahip 1.1 Ghz hızında işlemci bulunan model 1299$ ve 1.2 Ghz hızında işlemci ile 512 GB depolama alanına sahip Macbook 1599$ fiyat etiketiyle 12 Nisan’da satışa sunulacak.
Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Barış Kalkay. Blogger tarafından desteklenmektedir.