Yeni Haberler
recent

5 il ve 5 ilçede okullara kar tatili öğrenciler sevinçli.

5 il ve 5 ilçede okullara kar tatili

Yurdun bazı bölümlerini etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Bolu, Karabük, Bilecik, Balıkesir, Afyonkarahisar ve Kütahya'da bazı okullar 13 Ocak Salı tatil edildi.
BOLU'DA OKULLAR TATİL
Bolu'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.
İl Mili Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürmesi dolayısıyla il genelinde 13 Ocak Salı tüm okulların tatil edildiğini söyledi.
Çavuşoğlu, olumsuz hava koşulları nedeniyle öğrencilerin okula ulaşmakta sorunlar yaşadığını belirterek, kararın bu nedenle alındığını belirtti.
- Karabük
Eflani ve Ovacık ilçesinde kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Ovacık ve Eflani kaymakamlıklarından yapılan açıklamalara göre, kar yağışının üç gündür etkili olduğu, yarın da artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi.
Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Ovacık ve Eflani'de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim öğretime 13 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.
Uşak’ta okullar bir gün tati
Uşak genelinde valilik kararıyla Salı günü tüm okullar tatil edildi. Valilik tarafından yapılan açıklama da; “Uşak Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 13 Ocak 2015 Salı günü 1 gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir” denildi.
BİLECİK İL MERKEZİNDE YARIN OKULLAR TATİL
Bilecik'te il merkezinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. 
Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yarın Bilecik il merkezinde okulların 1 gün süreyle tatil olduğunu belirterek, "İl merkezinde tüm okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim okullarında bir gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir. İlçelerimizde ise okulların tatil olup olmayacağını İlçe Kaymakamları'na bıraktık" dedi.
Vali Nayir, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile bayanlar ve engelli vatandaşlarında bir gün süre ile idari izinli sayılacağı bildirdi.
Balıkesir
Balıkesir'in Dursunbey, Manyas ve Sındırgı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, Dursunbey ve Manyas'ta ilk ve orta dereceli okullarda, Sındırgı ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrenciler için eğitime 13 Ocak Salı ara verildiği bildirildi.
Balıkesir'in Dursunbey İlçesinde öğle saatlerinde başlayan şiddetli kar ilçe merkezi ve bağlı mahalleleri kısa sürede beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı sebebi ile İlçeye bağlı bazı mahallelerinde yolları kapanırken Balıkesir -Dursunbey arasında ki D-230 yolunda da ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Akşam saatlerinde Dursunbey Belediyesinde bir araya gelen Kaymakam Yaşar Aksayar, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir ve Kriz Merkezi Sorumlusu DR. Mehmet Sarı 13.01.2015 Salı günü İlçe merkezinde eğitim veren okulları tatil etme kararı aldı. Olumsuz hava şartlarının devam etmesi halinde kar tatili daha sonraki günlerde de uzatılabilecek.
-Afyonkarahisar
Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime bir gün ara verildi.
Afyonkarahisar Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için merkez ilçede anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime 13 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.
İlçe merkezlerinde ise kararın kaymakamlıklarca verileceğini ifade edildi.
- Kütahya
Kütahya'da, akşam üzeri başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 13 Ocak Salı ara verildiği belirtildi.
Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Barış Kalkay. Blogger tarafından desteklenmektedir.